Зазвичай, картопля готується майже пів години, проте є способи скоротити цей час. Найпоширеніший спосіб — класичне варіння, але з одним нюансом. Після закипання води вже можна додати улюблені спеції та зелень, після чого ввести туди ж шматочок вершкового масла, інформує Ukr.Media.
Така невелика хитрість дозволить серйозно заощадити час господарок. Замість стандартних 20-25 хвилин ви витратите лише 10.
Другий спосіб сучасніший — просто приготуйте картоплю в мікрохвильовій печі. Для початку почистіть її та помийте, розріжте на дві частини та обробіть олією. Після цього також можна додати спеції та сіль.
Зазвичай, в мікрохвильовій печі гарнір готується лише за 10 хвилин. Причому смак страви не буде гіршим за класичне варіння. Особливо якщо зробити все правильно і грамотно, не забуваючи про деякі секрети готування.
По-перше, для ідеально ніжного пюре важливо використовувати сорти картоплі з високим вмістом крохмалю. Найчастіше вони білого кольору і мають відповідний хрускіт при розрізанні.
По-друге, важливо використовувати масло прохолодної температури й при цьому тепле молоко. Таким чином, картопляне пюре вийде найніжнішим та найсмачнішим. Попри маслянистість, жирним воно точно не буде, тому сподобається всім домочадцям.
Залиште відповідь