Всі ми любимо висипатися, але встати бадьорими рано вранці перед роботою — той ще квест, який не всім під силу. Часто ми переводимо будильник на 10 хвилин вперед, потім ще на 10, і так до тих пір, поки часу залишається в обріз. Тому багато жертвують сніданком, перехоплюючи щось на бігу, або взагалі приймають їжу перший раз за день тільки на обіді. Так робити не варто, починайте привчати себе до різноманітного і обов'язкового сніданку кожен день. За словами лікарів, це обов'язкова складова здорового харчування. Збалансоване приймання їжі вранці нормалізує вагу і покращує здоров'я, інформує Ukr.Media.
Захист від стресу
Після того як ми встаємо з ліжка, наш організм відчуває себе відпочилим після довгого сну, проте для активної і повноцінної роботи йому потрібні вітаміни і мінерали. Отримуючи їх разом зі сніданком, ми заряджаємося енергією, яка допомагає нам боротися з подразниками і джерелами стресу. Іншими словами, завдяки сніданку у організму є сили зустрічати емоційні гойдалки і не зовсім приємні новини і правильно на них реагувати, не завдаючи шкоди здоров'ю.
Правильний обмін речовин
За природою ми влаштовані так, що для гарної реакції на їжу протягом дня нам потрібен початковий старт роботи. Запускає шлунок якраз сніданок. Він повністю засвоюється, досить швидко перетравлюється, тому вранці ви можете їсти все, що завгодно. А деякі продукти допомагають контролювати апетит протягом усього дня. Наприклад, проведені дослідження показали, що якщо вранці вживати яйця, то протягом дня відчуття голоду буде приглушеним, якщо їсти гречку, рис або вівсянку, то буде менше тягнути до жирного.
Контроль ваги
Сніданок — запорука стрункості, тому що це один з основних стимуляторів обмінних процесів, що заряджає нас силою і енергією на цілий день. Також повноцінне ранкове приймання їжі допомагає контролювати масу тіла і дозволяє зробити раціон більш збалансованим. Поснідавши, ми можемо довше відчувати ситість і не з'їдати зайвого протягом дня. Якщо ж з ранку не їсти, ми ризикуємо не тільки «добрати» норму більш жирними і калорійними продуктами, але і змістити за часом інші прийоми їжі, в результаті це загрожує пізніми вечерями перед сном, коли поживні речовини не встигають перетравлюватися і «йдуть» в боки.
Запорука краси
Хто з нас не хоче бути красивим, мати гарну шкіру і здоровий колір обличчя?! Чим пізніше організм отримує калорії, тим складніше йому розщеплювати жири, які будуть відкладатися, «щоб зайнятися ними пізніше, коли буде більше сил». Таким чином і відбувається накопичення зайвої ваги, бажання щільно і пізно повечеряти, що виливається в целюліт та інші естетичні нюанси. І, навпаки, щільний сніданок дає шлунку зрозуміти, що все добре, їжа є, і нам легше перед сном відмовитися від складних вуглеводів на користь білкової їжі і овочів.
Здоров'я серця
Багато досліджень доводять, що сніданок знижує рівень тромбоцитів і холестерину в крові, а значить, зменшують ризик серцево-судинних захворювань. Вчені з Гарварду пов'язують регулярну відмову від сніданку з підвищеним ризиком діабету і серцево-судинної недостатності. На думку лікарів, організм потребує регулярного підживлення, а повноцінний сніданок перериває нічне голодування і забезпечує йому необхідний захист. Ті, хто не їсть вранці, протягом дня «доїдають» за допомогою більш об'ємних порцій і більш калорійних продуктів з підвищеним вмістом цукру і жирів. Крім того, вони частіше за інших їдять перед сном. Це порушує метаболізм, сприяє накопиченню шкідливого холестерину, підвищує кров'яний тиск і збільшує навантаження на серце.
Підтримка імунітету
Численні дослідження, які доводять важливість нашої кишкової мікрофлори у формуванні стійкого імунітету, підтверджують, що регулярний «правильний» сніданок оздоровлює нас. Наприклад, допомагає нашим дружнім мікроорганізмам боротися з інфекцією, захищати нас від різних захворювань. Вчені стверджують, що людина, яка звикла снідати, має більш міцний імунітет в порівнянні з людьми, які відмовляються від ранкової трапези.
Прекрасний настрій
Що краще для вас — швидкий перекус на бігу чим попало чи повільний сніданок в колі сім'ї за красиво накритим столом? Повноцінний сніданок, якщо він проходить в приємній компанії, дозволяє зробити цей процес максимально корисним. Крім їжі ви проводите час з близькими, обговорюєте з ними плани на наступний день, ведете розмови, які приносять задоволення, і максимально насолоджуєтеся смаком їжі. Після такої трапези будь-який день стане прекрасним, плідним і успішним, і ніяка погода і похмурі обличчя навколо не зможуть перешкодити цьому стану.
Залиште відповідь