Чому сковорода-гриль повинна бути на кожній кухні та на якій зупинити свій вибір

Сковороди-гриль — відмінний друг кожного любителя різноманітної і цікавої кухні. Вони здатні перетворити звичайну вечерю в справжнє свято, а при невеликому терпінні і ентузіазмі відкривають широкі можливості для найвимогливіших шанувальників страв на грилі, інформує Ukr.Media.

Вибір таких сковорідок на ринку широкий, а їх застосування на кухні ще ширше. Сковорода гриль ідеально підходить для смаження риби, м'яса і овочів. Ось 5 основних переваг сковорідок-гриль.

Кожен знайде щось для себе

Існує 3 основних типи сковорідок-гриль:

  • чавунна;
  • сталева;
  • алюмінієва.

Кожна з них має свої переваги, тому ви з упевненістю знайдете сковороду, яка найкращим чином відповідає вашим потребам.

Чавунні сковороди-гриль

Найміцніші з усіх сковорідок на ринку. Вони довше нагріваються, але добре розподіляють і тримають тепло, стійкі до дуже високих температур, а ризик пригорання їжі на них невеликий. Ці сковороди досить важкі, але за правильного догляду вони прослужать вам довгі роки.

Сталеві сковороди-гриль

Вони стійкі до корозії або механічних пошкоджень, довше нагріваються і повільніше віддають тепло, а значить, ваші страви надовго залишаться ідеальними для сервірування. Варто пам'ятати, що використання цих сковорідок вимагає трохи знань і терпіння. Вони мають бути загартовані перед першим використанням і повинні пройти процес «замочування», який запобігає прилипанню їжі до дна.

Алюмінієві сковороди

Є ідеальним рішенням для менш просунутих любителів страв на грилі. Легкі, прості у використанні і дозволяють швидко готувати м'ясо і овочі, вони залишаються незамінним помічником на кухні. Чистка так само проста, як і приготування їжі.

Поверхня має значення

Всі сковороди-гриль мають рифлену поверхню, яка відповідає за специфічний вид смаженої страви. Сковороди з меншими канавками ідеально підходять для приготування курки або овочів. Великі жолобки дозволяють підрум'янювати більш жирне м'ясо, наприклад, стейки і рибу. Важливою перевагою цих канавок є те, що вони дозволяють жиру стікати і, таким чином, не проникати в м'ясо.

Поле для фантазії

Сковороди-гриль — прекрасний інструмент для тих, хто любить готувати і хоче вдосконалювати свої навички. Чавунні сковороди-гриль призначені якраз для таких кухарів. Вони дозволяють готувати безліч різних страв, причому складність приготування виходить далеко за рамки відомої і популярної ковбаски на грилі. Їм не страшний м'ясний фарш, ніжна індичка або фаршировані груші і яблука. Вони надають стравам специфічний смак, що найбільш важливо при приготуванні на грилі.

Функціональність

Сковороди-гриль можна використовувати на індукційних плитах і в духовці. Вони стійкі до пошкоджень, до їх покриття не прилипає їжа. Для смаження необхідна невелика кількість жиру. Це не найпростіші у використанні сковороди, але вони напевно окупляться з точки зору смаку.

Гриль на власній кухні

Не потрібно чекати гарної погоди, не потрібно відраховувати дні до літа. Ви можете смажити, коли заманеться, на власній кухні. Сковороди-гриль можуть зробити нашу дієту різноманітною і здоровою, повною смаків і радості.

Джерело

Exit mobile version