Чому не можна смажити котлети відразу після приготування фаршу: мало хто знає про це

Котлети виходять смачними не тільки тоді, коли використовуються якісні та свіжі продукти, але й коли дотримується процес приготування, інформує Ukr.Media.

Професійні кухарі рекомендують залишати фарш на 20 хвилин, щоб він настоявся і всі інгредієнти з'єдналися між собою. Тоді при смажені вони не втрачатимуть форму.

Також важливо поставити фарш в холодильник на 30 хвилин — холод чудово діє на м'ясо, воно стає ніжнішим. Можна при змішуванні інгредієнтів влити трохи крижаної води, тоді котлети будуть дуже м'якими та соковитими.

Впливає на якість котлет і розм'якшений батон: краще шматочки заливати водою, а не молоком, через нього котлети будуть жорсткими.

Корисно масу відбивати, щоб вона насичувалась киснем. Мінімум 20 разів потрібно масу брати до рук і кидати назад у ємність. Ви відразу помітите, як фарш буде однорідним, м'яким, пластичним.

Якщо всі рекомендації дотримуються, котлети виходять соковитими, м'якими, тримають форму і вам не потрібно їх додатково тушкувати в каструлі.

Джерело

Exit mobile version