Чому італійці багато їдять і не повніють: головні принципи

Італійська кухня уславлена своїм вишуканим смаком та різноманітністю страв, проте багато хто може запитати: чи можливо насолоджуватися цією кулінарною вишуканістю та водночас прагнути до схуднення?

Відомо, що італійці люблять щільно поїсти, але вони зберігають прийнятну вагу, інформує Ukr.Media.

Тому варто розібратися, як вони це роблять.

Що потрібно знати про італійську кухню

Італійська кухня відома своїм помірним споживанням продуктів високої якості, включаючи:

  • оливкова олія;
  • корисні овочі;
  • фрукти;
  • рибу;
  • морепродукти;
  • зернові та трави.

Цей асортимент дозволяє створювати різноманітні та смачні страви, які сприятливо впливають на здоров'я.

Якість продуктів та помірність — це головне

Ключовим принципом італійського стилю є поміркованість. Важливо насолоджуватися їжею, не переїдаючи і приділяти особливу увагу якості продуктів.

Італійці зазвичай воліють невеликі порції, але багаті на смак та поживні речовини.

Фокус на фрукти та овочі

Особливий акцент завжди робиться на різні фрукти та овочі. Їхня користь для вживання очевидна.

В італійській кухні з фруктами та овочами існує безліч різних рецептів, і вони полюбилися зовсім не випадково.

Зернові та бобові

Зернові продукти, такі як паста з твердих сортів пшениці, рис та цілозерновий хліб, а також бобові, наприклад, квасоля та сочевиця, надають організму необхідні вуглеводи та білок. Вони сприяють відчуттю ситості на довгий час і запобігають переїданню.

Розумне споживання м'яса та молочних продуктів

Італійці не виключають м'ясо та молочні продукти зі свого раціону, але вживають їх у помірних кількостях. Вони часто обирають найпоширеніші види м'яса, як-от курка або індичка, і віддають перевагу молочним продуктам низької жирності, як-от знежирений йогурт і сир.

Джерело

Exit mobile version