Дріжджі — один з тих продуктів, які широко застосовують в кулінарії. Без них не буде смачного і пухкого тіста, яке ідеально підходить для післяобідньої кави. На жаль, в запалі домашніх обов'язків ви можете забути прикупити упаковку дріжджів. Це трапляється саме тоді, коли вони найбільше потрібні. Звичайно, можна швидко сходити до магазину. Але простіше буде знайти, чим замінити дріжджі, інформує Ukr.Media.
Швидше за все, ви навіть не здогадуєтеся, що є відразу кілька альтернативних продуктів. Вони здатні впоратися із завданням не гірше звичних нам дріжджових грибів. Що ще важливіше, вони напевно завжди знайдуться на кухні. Давайте перевіримо кращі заміни дріжджів. І розберемося, як їх правильно використовувати.
Чи необхідні дріжджі в тісті
Навіщо ми додаємо дріжджі в тісто? Саме вони під час різних хімічних процесів розмножуються, виробляючи вуглекислий газ. Цей газ робить тісто дуже пишним, що призводить до остаточного ефекту.
На жаль, не кожен може їсти дріжджі. Вони важко засвоюються і не рекомендуються при захворюваннях печінки або шлунка. Звичайно, в таких випадках не потрібно повністю відмовлятися від правильно вирощених дріжджів. Але знати про замінники все ж не завадить.
Харчова сода
харчова сода — це продукт, який майже завжди зустрічається вдома. Хоча частіше згадують її корисні дії в побутових цілях, пора нагадати про її заслуги в кулінарії. Звичайно, харчову соду кладуть в тісто, щоб воно виросло. На жаль, сама добавка не викличе потрібного ефекту. Тому її потрібно змішати з чимось кислим.
Просто додайте лимонний сік. Важливі, звичайно, пропорції: для того, щоб таке з'єднання виконувало свої функції, потрібно змішати обидва компоненти в однаковій кількості. Така суміш перетвориться в ідеальний еквівалент дріжджів в співвідношенні 1: 1.
Закваска
Якщо ви втомилися від випічки з пекарні і ринку або мрієте спекти буханець смачного домашнього хліба, то спробуйте приготувати закваску. В її підготовці немає особливих складнощів. Але ви повинні запастися хорошим настроєм, а також терпінням.
Щоб зробити закваску, вам потрібно змішати житнє борошно з теплою кип'яченою водою (не більше 38 градусів). Закваска повинна дозрівати протягом п'яти днів. Щодня її потрібно підгодовувати (додавати нову суміш борошна і води) і перемішувати. Зрештою ви отримаєте заготовку, яка відмінно підійде для випічки цільного або звичайного хліба і булочок.
Розпушувач
Розпушувач ідеально підходить для людей, які цінують час. Якщо ви плануєте замінити дріжджі пекарським порошком, використовуйте таку ж кількість продукту. Тісто добре підросте і стане повітряним. Перевага використання розпушувача в тому, що не потрібно робити будь-які складні дії. Крім того, вам не доведеться чекати, поки тісто почне рости.
Як виявилося, замінити дріжджі цілком можливо. І якість випічки від цього анітрохи не постраждає.
Залиште відповідь