Чим відбити м’ясо, якщо немає спеціального молотка

М'ясо — улюблений продукт майже у кожної людини. А чоловіки, взагалі, не можуть прожити без нього і дня. До речі, з м'яса готуються майже всі основні страви з раціону людини. Це і котлети, і перші страви, печеня, відбивні і т. д. Ось про відбивні нам хотілося б поговорити окремо, інформує Ukr.Media.

Відбивні — це м'ясо в паніровці, яке тане в роті, якщо з ним правильно «попрацювати». Ми нарізаємо м'ясо, відбиваємо його, маринуємо, обвалюємо в паніровці і смажимо. Але буває так, що молоток для м'яса, який зазвичай лежить на своєму місці, пропав. Як же бути? Як відбити м'ясо підручними засобами. Візьміть ось ці поради-секрети на замітку. І повірте, ви нітрохи не зіпсуєте свою страву. А можливо вона вийде смачнішою, ніж зазвичай.

Відбити м'ясо можна за допомогою ножа. Візьміть товстий і важкий ніж. Відбивайте м'ясо, перевернувши ніж тупою стороною. До речі, так роблять всі професійні кухарі.

У відбиванні м'яса вам допоможе звичайна скляна пляшка. Шматочки відбиваються шийкою. Від такого способу відбивання м'ясо стане дуже повітряним і ніжним.

Молоток може замінити і качалка для розкочування тіста. Побийте нею м'ясо, і воно точно стане м'якшим.

Можна використовувати і товкачку для картоплі-пюре. Але не перестарайтеся, а то м'ясо стане сухим, як підошва.

І вже якщо зовсім нічого немає під рукою, вам допоможе звичайний камінь. Візьміть важкий кругляк і оберніть його харчовою плівкою. Тепер постукайте ним по шматочках м'яса.

Ось такі корисні і прості поради допоможуть вам відбити м'ясо, якщо немає під рукою молотка.

Порада. Щоб уникнути бризок при відбиванні м'яса, оберніть його харчовою плівкою або покладіть його в целофановий пакет.

Джерело

Exit mobile version