Чай з молоком: дієтологи розповіли про плюси і мінуси такого напою

Молоко відрізняє високий вміст корисних мікроелементів, амінокислот, вітамінів та мінералів, інформує Ukr.Media.

Усі вони позитивно позначаються на роботі внутрішніх органів. Чай має свої переваги, при поєднанні корисні речовини з обох продуктів можуть розкрити весь свій максимум користі. У напою м'який смак, а всі корисні речовини, що є в них, в комплексі засвоюються швидше і краще.

Ще раз про користь

Як розповіли дієтологи, молоко та чай стабілізують нервову систему, підвищують працездатність та підвищують тонус організму людини. Чай із молоком допомагають очиститися організму від шлаків та токсинів. У цьому допомагають танін та молочна кислота. Так само чай з молоком позбавить від почуття голоду, зміцнить імунітет.

Чи не шкідливо?

Є й зворотний бік медалі. За словами медиків, відмовитися від чаю з молоком доведеться людині, яка страждає на інфекцію сечовивідних шляхів і патологію нирок. Це пов'язано з тим, що напій відрізняється певним сечогінним ефектом, для здорового органу це добре, а для хворого — ні.

Варто утриматися від молока з чаєм тим, хто страждає на дефіцит заліза, вітамінів і мікроелементів. Деякі ферменти чаю з молоком у змішаному вигляді заважають засвоєнню заліза у шлунково-кишковому тракті. Крім того, бажано відмовитися від чаю з молоком за наявності патологій шлунково-кишкового тракту, оскільки напій може спровокувати бродіння та здуття, через що всі споживані продукти засвоюватимуться лише наполовину.

Джерело

Exit mobile version