Це небезпечно для здоров’я: Продукти, які не можна підігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильовка стала незамінним помічником на кухні для більшості зайнятих господинь: вона всього за пару хвилин підігріває їжу без зайвого посуду. Але фахівці вважають, що далеко не усі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч: деякі з них псують техніку, а інші, якщо підігріти їх таким способом, можуть нашкодити здоров'ю, інформує Ukr.Media.

Яйце

У мережі безліч рецептів і лайфхаків, що дозволяють майже миттєво зварити яйце в мікрохвильовці, але під час нагрівання білок розширюється, всередині утворюється пара і підвищується тиск. Великий ризик, що, як тільки ви вирішите почистити яйце, воно вибухне в руках.

Гострий перець

Страви зі свіжим гострим перцем в мікрохвильовій печі можуть перетворитися в саморобний перцевий балончик: речовина капсаїцин, що відповідає за пекучість і гостроту овоча, перетворюється в аерозоль. Коли двері відчиняться, з'явиться ризик отримати опік слизових.

Заморожене м'ясо

У багатьох печах передбачений режим розморожування, але користуватися ним — не найкраща ідея, особливо якщо йдеться про заморожене м'ясо. Такий швидкий спосіб підвищити температуру продукту призводить до вибухового розмноження бактерій, а після приготування розмороженої в мікрохвильовці свинини або птиці є ризик отримати харчову інфекцію.

Кисломолочні продукти

Багато хто воліє пити кефір або йогурт кімнатної температури або навіть трохи тепліше, але краще заздалегідь дістати кисломолочні продукти з холодильника заздалегідь і дати їм зігрітися природним способом.

При нагріванні в мікрохвильовці корисні бактерії загинуть, а напій стане порожнім. Зміниться і смак улюбленого йогурту, а якщо трохи його перетримати, продукт може згорнутися.

Соски і ковбаса

Здається, яка різниця — зварити сосиски або підігріти їх в мікрохвильовці. Але, якщо другий спосіб ви вибираєте постійно, серйозно виростає ризик серцевих захворювань, адже при такому нагріванні в сосисках з'являються продукти нагрівання холестеринових кислот.

Картопля

Крохмаль в картоплі при нагріванні в мікрохвильовій печі піддається гідролізу, а речовини що виділилися згубно впливають на підшлункову залозу, приводячи до серйозних недуг.

Гриби

Білок в грибах змінюється після приготування, тому підігрівати готові печериці або гливи небезпечно: видозмінений білок може бути небезпечний для кишечника.

Джерело

Exit mobile version