Експерти розповіли, як за кілька хвилин визначити якість сиру ще до покупки

Сьогодні полиці магазинів завалені сирами різного ґатунку та якості. Але змушені вас засмутити, оскільки значна частина аналогічного товару зовсім не сир, а лише сирний продукт, інформує Ukr.Media.

Відрізнити справжній сир від сирного продукту звичайному покупцеві досить складно.

Далі хочемо розповісти про кілька критеріїв, завдяки яким вдасться вибрати якісний сир серед "сирного" розмаїття в продуктовому магазині.

Основна відмінність між сиром і сирним продуктом криється в складі. Натуральний сир виробляють винятково з коров'ячого, козячого або овечого молока, плюс заквашувальні речовини, ущільнювачі (хлорид кальцію) і молокозсідальні ферменти.

Сирний продукт здебільшого складається з рослинних жирів. Однак за зовнішнім виглядом, за текстурою і кольором, від звичайного сиру його практично не відрізнити.

Зрозуміти, що перед вами сирний продукт можна за органолептичними характеристиками, а саме за запахом і смаком.

У сирного продукту відсутній специфічний сирний післясмак, а до кінця терміну придатності з'являється згірклий присмак через окислення замінників молочного жиру.

У натурального сиру завжди буде молочний, кремовий аромат без "хімічних ноток".

Натуральний сир не має на поверхні жодних тріщин. Поверхня справжнього сиру завжди буде гладкою та блискучою.

А ось кількість і розмір дірочок у сирному шматочку нічого не говорять про його якість: цей параметр залежить від сорту сиру.

Джерело