Ви ще очищуєте часник? Ось як додати його у їжу без попереднього очищення

Часник здавна широко використовують у кулінарії. Проте чистити його — справжня мука. Доводиться акуратно знімати лушпиння, а потім відмивати руки від сильного аромату. Відтепер ця проблема має зникнути, інформує Ukr.Media.

У TikTok показали, як легко видавити часник, попередньо не очищаючи кожен зубчик.

Простішого лайфхаку, мабуть, не буває. Замість того, щоб кілька хвилин стояти з ножем, візьміть прес для часнику (часникодавку). Цей кухонний пристрій значно полегшує приготування їжі, але багато хто використовує його не правильно.

Виявляється, достатньо покласти зубчики часнику в прес, а потім притиснути їх, як завжди. У цьому не було б нічого дивного, якби не той факт, що їх можна видавити через шкірку.

Річ у тім, що дрібні сита на кінці преса та тиск відокремлюють овоч від лушпиння, не вимагаючи попередньо очищати часник. Ця невелика зміна дасть великий ефект, оскільки заощадить час і прискорить процес приготування. Після того як часник буде видавлений, просто викиньте лушпиння у відро для сміття і вимийте інструмент.

Таким чином, тепер можна додавати часник в їжу, не очищаючи його. Однак не забувайте попередньо помити його.

Як просто очистити часник, якщо потрібні цілі зубчики?

Але якщо вам не потрібен видавлений часник, а з ножем мучитися не хочеться, є кілька способів очистити часник за кілька секунд.

Наприклад, за допомогою мікрохвильової печі. Для цього достатньо помістити зубчики в ємність для нагрівання, а потім поставити в мікрохвильову піч. Запорукою успіху є правильне встановлення потужності (800 Вт) та часу (15 секунд). Після цього часу часникове лушпиння повинно зійти само собою.

Є ще одне просте, але не очевидне рішення. У банку потрібно покласти часник, а потім закрутити кришку. Тепер потрібно енергійно струсити банку, щоб зубчики вдарилися об всі стінки ємності. Вже через кілька рухів ви помітите, що лушпиння відійде саме.

Крім того, вода в мисці — маловідомий, але добре працюючий метод. Достатньо занурити в неї часник приблизно на 5 хвилин. У результаті, якщо його витягнути та просушити паперовим рушником, лушпиння швидко відійде.

Джерело