Уся користь крупи зійде нанівець: лікарі пояснили, з чим категорично не можна поєднувати гречку

Гречка лідирує у рейтингу корисних каш. У цій крупі міститься білок, що легко засвоюється, крім цього вона багата харчовими волокнами, які створюють почуття ситості. Якщо ви часто їсте гречку, це допомагає нормалізувати травлення, знизити рівень цукру в крові і так далі. Проте є низка продуктів, з якими кашу краще не поєднувати, інформує Ukr.Media.

Отже, з якими продуктами краще не поєднувати гречку?

  • Улюблена страва багатьох чоловіків — гречка з тушонкою. Це дійсно смачно, проте надає велике навантаження на роботу серця і всієї серцево-судинної системи.
  • Гречка з молоком, як свідчать дослідження, може призводити до розладу шлунка.
  • Багато хто любить гречку з цукром, але важливо враховувати, що гречка сама по собі збільшує в'язкість крові, а разом із цукром ризик тромбозу істотно зростає.
  • Багато хто кладе в гречку зелень, зокрема, петрушку. Гречка збільшує в'язкість крові, а зелень може посилювати цей ефект через високий вміст вітаміну К.
  • Найчастіше гречку готують як гарнір до м'яса або сосисок. Причому із жирною підливою. На думку лікарів, це погане поєднання, оскільки організму вкрай важко це все переробляти.

Джерело