Знаючи цю хитрість, ви завжди зможете вибрати найсолодшу, найсоковитішу і найстиглішу диню

Аромат дині та її ніжний медовий смак у багатьох асоціюються із серпнем, інформує Ukr.Media.

Щоб не розчаруватися при дегустації, важливо пам'ятати головний принцип вибору помаранчевих плодів, який застосовується як до сорту колгоспниця, так і до торпеди.

Багато хто знає, що хвостик у стиглої дині має бути сухим, а звук при ударі — глухим. Але найголовніше, диня має бути важкою.

Найкращий спосіб визначити зрілу диню

Зважте кілька плодів однакового розміру. Той, який виявиться важчим, буде найсолодшим та найсоковитішим.

Так що з часом ви навчитеся визначати зрілі дині без ваги.

Також переконайтеся, що на шкірці немає вм'ятин і порізів, оскільки це може призвести до проникнення бактерій та грибків, і м'якуш у цих місцях буде віддавати цвіллю.

А як не отруїтися динею?

Головна рекомендація фахівців очевидна: не купувати баштанних біля доріг та в інших не пристосованих для цього місцях, не соромитися просити продавця пред'явити документи, що підтверджують безпеку товару.

Не варто згризати м'якуш до самої кірки — саме там накопичується найбільше нітратів.

Навіть гарну диню краще їсти потроху, особливо дітям. Дошкільнику достатньо одного шматочка на день, школяру — двох.

Джерело