Зелень «як із грядки»: правильний спосіб зберігання прянощів

Зазвичай, зелень не зберігається довго. Вже через пару днів кріп може повністю втратити свою свіжість і виявитися непридатним в їжу, інформує Ukr.Media.

Тому люди змушені купувати в магазинах зовсім небагато цього товару.

Втім, досвідчені господарки знайшли спосіб продовжити термін зберігання зелені.

Кріп, кінза, петрушка або зелена цибуля залишатимуться свіжими до 15 днів.

Правильний спосіб зберігання зелені

Знадобиться чистий кухонний рушник. Його слід зробити вологим, підставивши під струмінь відфільтрованої води.

Після такої обробки тканину слід віджати: потрібно позбутися надлишків вологи.

Далі необхідно покласти зелень на край рушника та закрутити.

Шматок тканини з зеленим вмістом, що вийшов, слід відправити в поліетиленовий мішечок.

Цю "конструкцію" треба покласти в холодильник. А саме — у ящик для зберігання фруктів та овочів.

Волога тканинна оболонка продовжить термін зберігання зелені. Причому будь-якого її різновиду — і шпинатного, і салатного, і пряних трав.

Навіть через 10-15 днів здаватиметься, що зелень нещодавно була зібрана на грядці.

Ще один спосіб

Пучок кропу чи петрушки можна встановити у скляну ємність, частково заповнену чистою водою.

На тару слід надіти поліетиленовий мішечок.

Після цього банку з усім вмістом треба поставити на поличку холодильника. Зелень залишиться свіжою навіть через тиждень.

Джерело