Збільшує ризик високого тиску: популярна риба, вживання якої краще уникати

Високий кров'яний тиск, або гіпертонія, є передвісником серйозних проблем зі здоров'ям, таких як інфаркти та інсульти. Ваші рівні можуть підвищуватися у відповідь на неправильні рішення щодо способу життя. Незважаючи на те, що риба може бути дуже здоровою їжею, її певний вид може підвищити показники гіпертонії, інформує Ukr.Media.

Риба, відома своїми різноманітними корисними властивостями для здоров'я, багата омега-3 жирними кислотами, які корисні для здоров'я вашого серця.

Хоча ваша серцево-судинна система може радіти, коли ви їсте лосось або скумбрію, спосіб приготування риби має значення. Сушена риба може піддавати ваші кровоносні судини більш високому ризику розвитку високого кров'яного тиску.

В'ялена риба — популярна закуска, яка буває різних смаків і розмірів.

Метод консервації в'ялення видаляє воду з риби, продовжуючи термін її зберігання. Вважається, що більшість сушених рибних продуктів містять білок, зберігаючи при цьому низький вміст жиру. Однак в'ялене м'ясо також містить потенційно небезпечний інгредієнт для людей з підвищеним кров'яним тиском — сіль.

У сушеній рибі особливо багато солі, а це означає, що ви повинні «намагатися уникати» її або знайти альтернативу з меншим вмістом солі. Підступність солі, що вважається найсерйознішою причиною гіпертонії, пов'язана із затримкою води.

Якщо рівень артеріального тиску вже знаходиться в червоній зоні, сіль може погіршити цю проблему. Вживання занадто великої кількості солі може призвести до подальших проблем зі здоров'ям, від серцевих захворювань до інсульту.

Жирна риба, така як скумбрія, лосось та сардини, може допомогти захистити ваше серце та мозок від хвороб. Вміст омега-3 у свіжому м'ясі риби може навіть контролювати рівень артеріального тиску.

Джерело