За літо у кожного був час насолодитися соковитими помідорами різних сортів. А зараз настав час зробити з них смачну томатну пасту, яка в банках буде чекати зими. Як приготувати томатний соус в домашніх умовах, який буде більш корисною добавкою до улюблених страв, ніж соуси з магазинів, інформує Ukr.Media.
Домашній томатний соус до пасти можна додавати до м'ясних страв, заправляти ним італійські страви, використовувати як заправку для червоного борщу. Саме він в холодну пору компенсує відсутність свіжих овочів.
Що знадобиться:
- 6-7 кг
- 3 цибулини (за бажанням)
- 3 зубчики часнику (за бажанням)
- 1, 5 ст. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка оцту
Спосіб приготування:
Потрібно помити помідори. Опустити їх на кілька хвилин в окріп, потім у холодну воду. Після цього з кожного помідора зняти шкірку. Нарізати помідори кубиками та перекласти у велику каструлю. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння.
Подрібнити цибулю, часник і додати до помідорів, перемішати. Зменшити вогонь і обов'язково накрити кришкою, трохи відкривши її. Потім потрібно періодично помішувати томатну масу — вона повинна стояти на вогні, поки суміш не стане густішою. Після цього потрібно вимкнути вогонь, дати томатній масі охолонути. Перетерти через сито або з допомогою друшляка позбутися від кісточок. Потім перекласти в іншу каструлю, додавши сіль, цукор і довести до кипіння на малому вогні.
Потім додати до томатів оцет, перемішати та вимкнути вогонь.
Томатну пасту розкласти по простерилізованих банках і закатати металевими кришками. Банки перевернути, закутати ковдрою і почекати, поки вони охолонуть. Домашню томатну пасту зберігати в темному місці, куди не потрапляють сонячні промені.
Залиште відповідь