Ще моя бабуся готувала. Смачно! Дуже смачно!
Інгредієнти:
- Вода — 1,5 л
- Яйце — 1 шт.
- Борошно ~ 1 склянка
- Картопля — 3 — 4 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 0,5 шт.
- Бульйонні кубики — 2 шт. (Можна готувати на будь-якому бульйоні!)
- Зелень
- Сіль
Приготування:
Найчастіше такий суп готували на воді. Але, звичайно, можна використовувати будь-який бульйон — овочевий, грибний чи м'ясний, інформує Ukr.Media.
Багато років тому, коли у нас із чоловіком були важкі часи, я додавала в суп бульйонні кубики (тоді вони ще були "їстівні").
У воду відправляємо нарізану картоплю та бульйонні кубики. І варимо до готовності картоплі.
В цей час в миску просіюємо муку і вбиваємо одне яйце.
Перетираємо яйце з борошном, щоб вийшли грудочки тіста. Можна ці грудочки зробити будь-якого розміру. Мені зручніше, коли вони невеликі.
Обов'язково просіюємо шматочки тіста через сито, щоб прибрати зайве борошно.
Моя бабуся ще підсушувала їх на сухій сковороді.
Але я це рідко роблю. Шматочки тіста і так встигають підсохнути, доки я готую все інше.
Обсмажте на невеликій кількості олії цибулю. Через пару хвилин додайте моркву та обсмажуйте ще хвилини 3-4.
Коли картопля готова, відправте в каструлю шматочки тіста та обсмажені овочі. І варіть 3-4 хвилини.
Наприкінці додайте подрібнену свіжу зелень. Можна додати лавровий лист. Даємо супчику настоятися хвилин 10-15 і готово. Дуже смачно! І ситно навіть без м'яса.
Залиште відповідь