З таким оселедцем можна і в гості. Три оригінальні рецепти оселедця по-скандинавськи

Оселедець з цибулею — це смачно, але досить банально. Урізноманітнюйте своє меню за допомогою оселедця по-скандинавськи, приготовленого одним із трьох способів. Кожен із соусів, представлених нижче, ідеально поєднується зі слабосоленим оселедцем. Виглядає готове блюдо дуже апетитно. Якщо приготувати оселедець у гарних скляних баночках, то його можна взяти як гостинець, який гідно оцінять, інформує Ukr.Media.

Підготовка оселедця

Для початку треба почистити оселедець. У оселедця без голови видаліть хребет та всі кістки. Зачистіть плівку і обріжте краї. Відокремте філе від шкіри.

Наріжте філе на порційні шматочки.

Винний маринад

Нестандартний рецепт приготування оселедця у маринаді. Мабуть, це святковий варіант приготування.

Інгредієнти:

  • червоне сухе вино — 200 мл;
  • журавлина — 50 гр;
  • яблучний оцет 6% — 30 мл;
  • цукор — 1 ст.л;
  • лавровий лист;
  • перець горошком;
  • запашний перець горошком;
  • гвоздика;
  • коріандр;
  • цибуля червона — 1 шт.

Для приготування першого маринаду налийте в сотейник сухе червоне вино, яблучний оцет, додайте спеції, журавлину і проваріть інгредієнти 5 хвилин. Залишіть маринад остигати до кімнатної температури.

З'єднайте оселедець з нарізаною півкільцями червоною цибулею і залийте маринадом. Через добу оселедець буде готовий до вживання.

Гірчичний соус

Всіма улюблений оселедець у гірчичному соусі. Пікантний рецепт для любителів гострих страв.

Необхідні інгредієнти:

  • гірчиця — 1 ст. л
  • гірчиця зерниста — 1 ст. л
  • майонез — 1,5 ст. л;
  • сік 1/2 лимона;
  • цукор — 1 ч. л;
  • цибуля — 1 шт.

Для приготування другого соусу з'єднайте два види гірчиці, майонез, сік половини лимона, цукор і цибулю, нарізану півкільцями.

З'єднайте оселедець із підготовленим соусом. Страву можна одразу подавати до столу.

Укріпний соус

Ароматний кріп ідеально поєднується з оселедцем. Такий оселедець можна сміливо подавати до вареної картоплі або пюре.

Необхідні інгредієнти:

  • вода — 200 мл;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • сік 1/2 лимона;
  • цукор — 1 ч. л;
  • цибуля зелена;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • кріп;
  • рослинна олія.

Підготуйте розсіл: воду, сік половини лимона та спеції доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин. Залишіть розсіл до повного остигання.

До нарізаного оселедця додайте цибулю, нарізану півкільцями, подрібнену зелену цибулю, кріп і олію.

Залийте оселедець охолодженим розсолом і залиште маринуватися на добу.

Джерело