Увімкніть цю кнопку, і їжа, що розігрівається у мікрохвильовці не пересушиться

Мікрохвильова піч давно стала невіддільною частиною сучасного побуту, але не завжди страви виходять ідеально прогрітими. Найчастіше їжа стає гарячою зовні та холодною всередині або надто сухою. Щоб уникнути цих проблем, варто пам'ятати кілька простих рекомендацій, інформує Ukr.Media.

Перша рекомендація — зменште потужність. Часто вибираючи максимальну потужність у надії на швидке нагрівання, ви ризикуєте отримати нерівномірно прогріту страву. Фахівці радять зменшити потужність і, відповідно, збільшити час приготування. Це особливо важливо для супів та пасти, де присутня рідина. Такий підхід дозволить більш рівномірно розподілити тепло та уникнути пересушування.

Це і є та сама кнопка, яка може допомогти відрегулювати процес приготування і забезпечити на виході страву без названих вище проблем.

Друга рекомендація стосується додавання вологи. При швидкому розігріванні в мікрохвильовці їжа може стати сухою. Для цього рекомендується додати трохи води, наприклад, столову ложку для пасти, і накрити страву кришкою або спеціальною плівкою. Це допоможе зберегти вологу та м'якість страви.