Виявляється, цибулю потрібно теж правильно їсти: секрет вживання овочу

Цибуля — невід'ємний інгредієнт багатьох страв, але мало хто замислюється про те, що її вживання може бути неправильним, інформує Ukr.Media.

Цибуля — це не тільки смачний овоч, а й справжній природний антибіотик. Її противірусні та бактерицидні властивості допомагають зміцнити імунітет і боротися з різними інфекціями. Крім того, цибуля чинить сечогінну дію і стимулює вироблення травних соків, що сприяє кращому засвоєнню їжі та покращує обмін речовин. Багатий вітамінно-мінеральний склад цибулі допомагає вивести токсини і шлаки з організму, поліпшити перистальтику кишківника і навіть підвищити мозкову активність. А завдяки вітамінам А, Е і С, цибуля сприяє красі шкіри, волосся і нігтів.

Склад цибулі багатий на різні вітаміни, такі як вітаміни А, група В, С, Е і Н (біотин). Вона також містить мінерали, включно з кальцієм, магнієм, залізом, фосфором та іншими. Фітонциди, флавоноїди, пектин і клітковина є іншими корисними речовинами, які містяться в цибулі. Проте слід пам'ятати, що навіть найкорисніший продукт, у разі вживання в надлишку може мати негативні наслідки. Дієтологи рекомендують не перевищувати норму в 150 грамів цибулі на день, що відповідає одній невеликій цибулині. Цибулю можна вживати як свіжу, так і варену або пасеровану. Головне правило — нарізати цибулю якомога дрібніше, щоб виділити всі корисні сульфіди, які містяться в ній.

Таким чином, цибуля — це не тільки незамінний інгредієнт у нашій кухні, а й справжній помічник для підтримки здоров'я і краси. Знаючи всю її користь і секрети правильного споживання, ми можемо повністю оцінити цей буденний, але такий корисний овоч.

Джерело