Кухарі поділилися однією хитрістю, завдяки якій борщ завжди виходить насичено бордового кольору. Таким чином можна готувати борщ з будь-яким м'ясом або тільки з овочами. Смак різний, але колір завжди яскравий, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 850 г яловичини (на кістці)
- 450 г буряка
- 200 г свіжої капусти
- 2 шт. картоплі
- 2 шт. ріпчастої цибулі
- 1 морква (велика)
- 4 зубчики часнику
- 3 ст. л. олії
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. оцту (9%)
- 0,5 ч. л. цукру
- спеції, сіль на смак
Візьміть м'ясо, розріжте на декілька частин, покладіть в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Потім додайте цибулю, моркву, лавровий лист, мелений перець, сіль і варіть 1,5-2 години.
В цей час на сковороду з олією викладіть нарізаний соломкою буряк і обсмажте 20 хвилин, помішуючи. Моркву наріжте тонкою соломкою, цибулю дрібно і відправте на сковороду з буряком. Смажте, помішуючи, близько 10 хвилин.
До овочів додайте цукор, томатну пасту, перемішайте та обсмажуйте 2-3 хвилини.
Далі потрібно приготувати буряковий відвар. Буряк очистьте, наріжте скибочками, викладіть в ківш, залийте водою, додайте оцет і сіль. Варіть мінімум 20-25 хвилин.
Готове м'ясо та овочі дістаньте з бульйону, м'ясо остудіть. Бульйон можна процідити.
Потім у бульйон відправте нарізану кубиками картоплю і нарізану соломкою капусту. Варіть 15 хвилин.
Потім у каструлю викладіть обсмажені овочі та нарізану на невеликі шматочки яловичину. Влийте буряковий відвар у каструлю до країв, і борщ одразу набуває більш насиченого кольору.
Після закипання варіть 10 хвилин. Потім спробуйте на сіль, додайте мелений перець, подрібнений часник, зелень. Далі приберіть з плити та залиште настоятися 20-30 хвилин.
Залиште відповідь