Види та різноманіття суші

Суші — це безпрограшний варіант страви для вечора вдома перед телевізором, обіду в офісі, вечірки та навіть побачення. Улюблена Каліфорнія або макі сет для великої компанії — вирішувати лише вам. Адже у світі існує безліч різновидів ролів. Про основні види поговоримо в нашій статті.

Особливості суші

Японська страва — суші — яка складається з рису, риби, морепродуктів та інших інгредієнтів. Зазвичай подається з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром. Історія суші сягає глибоко в минуле. Початково страва, яка лише віддалено нагадувала сучасну, була винайдений японцями як спосіб консервації риби. З часом цей спосіб приготування став популярним і перетворився у сучасну страву, яку ми знаємо сьогодні.

Різноманіття суші просто вражає. Проте основними видами є макі, нігірі, сашимі та роли. У закладі Monosushi розповіли, чим вони відрізняються:

  • Макі — це популярний вид суші, який складається з рису, інгредієнтів для начинки та водоростей норі. Макі можуть мати різні форми та розміри, від невеликих ролів до справжніх XL. Інгредієнти для начинки можуть бути різноманітними, від свіжої риби та морепродуктів до овочів та навіть фруктів.
  • Нігірі — це простий, але смачний вид суші, який складається з рису, який викладається поверх сирих або варених шматочків риби або морепродуктів. Цей вид суші відомий своєю простотою та смаком.
  • Сашимі — це вид суші, в якому тонкі шматочки свіжої сирої риби подаються без рису. Це дозволяє смаку свіжої риби проявлятися без будь-яких інших складників.
  • Роли — це креативний і різноманітний вид суші, в якому інгредієнти для начинки, враховуючи рис, рибу, морепродукти, овочі та інші інгредієнти, обгорнуті водоростями норі та скручені в рол. Цей вид суші дозволяє кухарям проявляти свою креативність та експериментувати зі смаками та текстурами, враховуючи безліч унікальних комбінацій смаків.

Відмінності між традиційними японським суші та ролами, які готуються в країнах Європи та Україні зокрема, також є. В японських суші частіше використовується сира риба, тоді як європейці надають перевагу приготованій — маринований, слабосоленій тощо. Також саме в Європі більш популярні роли темпура, гриль та інші гарячі варіанти. Японці ж надають перевагу здебільшого класичним ролам.

Приготування справжніх суші — це мистецтво. Важливо вибирати найсвіжішу рибу та інші інгредієнти, дотримуючись традиційних рецептів та технік. А якщо ви замовляєте доставку, при виборі ресторану і суші важливо звернути увагу на свіжість інгредієнтів, репутацію закладу та досвід кухарів.