Від чого залежить пишність та висота омлету — 2 приховані помилки на шляху до ідеалу

Багато хто відзначає, що найскладніша частина у процесі приготування омлету полягає в тому, щоб зберегти його обсяги до моменту подачі на стіл, інформує Ukr.Media.

Річ у тім, що на тарілці часто вже виявляється страва посередньої якості й позбавлена будь-якої пишності.

Причина проста: у процесі роботи над стравою було допущено дві помилки, зазначають експерти в галузі кулінарії.

У чому вони полягають

Температура сковорідки

Багато хто чув про те, що на холодній сковорідці готувати омлет не можна: витівка не виявиться вдалою. Це факт. Але й на надто гарячій сковороді готувати теж не можна.

Якщо температура буде надто високою, то омлет не зможе зберегти свою пишність до моменту подачі.

Швидке приготування

Омлет належить до страв, які не люблять поспіху. Тому поспішати не варто в жодному разі. Після того, як ви обсмажили омлет, потрібно завжди зводити вогонь до мінімуму і готувати страву з використанням кришки до п'яти хвилин.

У такому разі омлет пропечеться і підніметься.

Джерело