З їх допомогою можна перетворити звичайний бутерброд, домашню піцу або звичний омлет на ресторанну страву, яку оцінить вся родина, інформує Ukr.Media.
Першим кроком потрібно вибрати правильні помідори. Для в'ялення підходять щільні м'ясисті сорти невеликого розміру. Перед сушінням помідори необхідно ретельно промити і розрізати навпіл.
Розкрити смак томатів допоможе сушений базилік, розмарин, сушений часник та ароматна сванська сіль.
Для сушіння можна використовувати електросушарку або звичайну духовку. Оптимальна температура для сушіння — 50 градусів. Якщо сушіння буде здійснюватися в духовці, необхідно підставити під дверцята ложку, це дозволить зайвій волозі виходити з духової шафи.
Зрозуміти, що томати добре висушені можна лише після їхнього повного остигання. У центрі плоду має залишатися волога. Якщо томат злегка вологий, його необхідно посушити ще деякий час. При цьому важливо не пересушити томати: вони мають залишатися еластичними та гнучкими.
Для зберігання рекомендується використовувати невеликі банки об'ємом 0,5 л — 0,7 л. Викладіть в'ялені томати у банки, додаючи пластини часнику між шарами. Це зробить смак закуски ще виразнішим.
Для заливання томатів змішайте 4 частини соняшникової олії та 1 частину оливкової олії. Нагрійте олію на водяній бані до температури 100 градусів, важливо не перегріти олію.
Залийте томати гарячою олією та щільно закрутіть кришки банок.
Вже за тиждень першу баночку в'ялених томатів можна буде подавати до столу.
Залиште відповідь