Весь кишить мікробами: виявлено найнебезпечніший і найбрудніший предмет на кухні

У сучасної жінки достатньо помічників у побуті. Це найрізноманітніші прилади та аксесуари. Але виявляється, у кожного з них є свій термін експлуатації. Особливо це стосується кухонного приладдя. Якщо вчасно не поміняти, воно може принести більше шкоди, ніж користі, інформує Ukr.Media.

Наприклад, улюблену силіконову лопатку потрібно оновлювати кожні два роки. Це пристойний термін, але багато хто користується ними набагато довше. І абсолютно даремно. Матеріал постійно витримує різкі перепади температури та з часом покривається подряпинами або мікротріщинами. А в них відразу ж селяться мікроби.

Дерев'яні вироби служать довше. Оновлювати їх варто через п'ять років. Але якщо на лопатці ви помітили тріщини чи сколи — терміново купуйте заміну. Готувати з її допомогою вже не можна, щоб не заразитися кишковою паличкою.

Це стосується і силіконових пензликів, якими господині змащують випічку. Таке начиння теж варто оновити через два роки. Або одразу придбати набір зі знімними голівками та викидати їх в міру потреби.

Джерело