Важливі правила зберігання кавуна, щоб уникнути отруєння ягодою

Кавун найчастіше дуже великий продукт, і відразу його з'їсти важко. Тому ми часто зберігаємо розрізаний кавун. Але якщо це робити неправильно, то велика ймовірність отримати зіпсований продукт, яким можна отруїтися. Розповідаємо, як не можна зберігати кавун, інформує Ukr.Media.

Розрізаний кавун

Не можна зберігати розрізаний кавун на столі в очікуванні, що хто-небудь з'їсть шматочок.

У жодному разі не ставте кавун на вікно, де є сонячне проміння, він дуже швидко прокисне і зіпсується.

Не можна ставити розрізаний кавун без плівки в холодильник. Він висохне, і на нього можуть потрапляти сторонні речовини.

Не можна зберігати кавун довго. Будь-які розрізані фрукти і ягоди псуються дуже швидко, у них починають швидко розмножуватися бактерії. Більше доби вони не повинні стояти навіть у холодильнику.

Важливо! Перед розрізанням кавун потрібно добре помити, з милом, ретельно обполоснути водою. Попри те що шкірку ми не їмо, з неї на м'якоть можуть потрапляти шкідливі або отруйні речовини, коли ми ріжемо кавун ножем. Дуже небезпечно не мити кавун перед їжею.

Цілий кавун

Під час зберігання кавуна слід уникати перепадів температур, не можна переносити кавун з місця на місце, з теплої квартири на прохолодну лоджію або навпаки.

Кавун не можна зберігати на сонці або біля батареї.

Не можна зберігати митий кавун, він швидше зіпсується. Мити потрібно обов'язково, але робити це безпосередньо перед розрізанням ягоди.

Цілі кавуни можна зберігати при кімнатній температурі, у звичайному випадку вони не влізуть у холодильник. Не можна зберігати кавуни на сонці, біля джерел тепла. За наявності такої можливості в холодильнику кавун можна зберігати кілька місяців.

Не слід допускати зіткнення кавунів з предметами і продуктами, що сильно пахнуть, оскільки ці плоди можуть вбирати сторонні запахи.

Зрозуміло, не можна зберігати кавуни поруч із побутовою хімією та отруйними речовинами. І обов'язково потрібно ретельно промивати поверхню кавуна перед тим, як його розрізати".

Джерело