В які страви та напої додається гвоздика та в яких кількостях

В Європі та Азії дуже люблять використовувати гвоздику. Тільки в наших широтах ніяк не пристосуються до її застосування, інформує Ukr.Media.

Скільки її додавати і куди?

Що стосується смаку і зовнішнього вигляду

Якщо спеція якісна, то буро-коричневого кольору. Перш ніж додавати її в страву, потрібно поекспериментувати: кладемо одну штучку на листочок і придавлюємо його, якщо ефірні олії залишають слід, то це добре і вона не пересушена.

У черешків присутня гіркота, смак їх пекучий, а ось бутони ароматні. Не обходяться без гвоздики в кулінарії, але також можна її використовувати і інакше.

З якими спеціями вийде вдале поєднання

Саме в поєднанні прянощів полягає досвід, якому слід навчитися кулінарам. Якщо йдеться про гарячі страви, тоді в гвоздику можна додавати:

  • насіння гірчиці,
  • імбир,
  • чорний перець.

Вдале поєднання з:

  • меліса,
  • шавлія,
  • розмарин,
  • фенхель,
  • кардамон,
  • майоран,
  • лаврушка.

Гвоздика додається в різні напої, іноді поєднується з салатами і м'ясом. Найкраще поєднувати її з корицею.

Спробуйте.

Де присутня ціла гвоздика

Консерви і соління неможливо собі уявити без цілої гвоздики. Плюси гвоздики складно переоцінити. З'являється незвичайний присмак, а термін зберігання збільшується.

Куди додати цілу гвоздику:

  • Черемша;
  • Капуста;
  • Гарбуз;
  • Перець;
  • Огірок;
  • Буряк.

Якщо використовуєте гвоздику при консервуванні, то дійте з обережністю. Кухарі радять кидати один-два бутончика на пляшку. Коли випробуєте страву, то визначитеся точно з оптимальною кількістю спецій. Смаки у кожної людини різні.

З якими напоями поєднується гвоздика

Якщо йдеться про цілу гвоздику, то її додають в:

  • самогон;
  • глінтвейн;
  • пунш;
  • мед;
  • сидр.

Щоб спеція змогла віддати весь свій аромат, то краще не чіпати напій протягом 2 тижнів. Довше не потрібно, так як це може негативно позначитися на смакових якостях напою. Є й ті люди, які кидають гвоздику в звичайний напій, припустимо, брусничний морс або журавлинний, яблучний сік.

Сушена гвоздика і її використання

Якщо говорити про кулінарію, то краще використовувати саме сушену гвоздику. Її додавати простіше. Що саме готують з сушеною гвоздикою:

  • Кекс;
  • Імбирні пряники;
  • Маффіни;
  • Фруктові пироги.

Завдяки сушеній гвоздиці хлібобулочні вироби будуть ароматні, стануть володіти теплими нотками. Є господині, що додають гвоздику в джем, кашу, мед. Використовують навіть тоді, коли смажать м'ясо. Краще кидати гвоздику в нього вже після приготування. Не забуваємо.

Для чого гвоздику додають в чай

Гвоздику прийнято додавати в чай. І деякі п'ють його саме так. Ніяк інакше. Але для цього потрібно скористатися деякими порадами, дізнатися про корисні властивості чаю з гвоздики:

  • зміцнення імунітету;
  • нормалізація травлення;
  • допоміжний засіб при діареї;
  • полегшення перебігу захворювання дихальних шляхів;
  • зняття напруги в м'язах;
  • позбавлення від головних болів.

Не забуваємо про пропорції!

Джерело