Ділимося рецептом з вами і сподіваюся, що він вам теж сподобається і ви готуватимете його кожного разу!
Інгредієнти:
тісто:
- цукор — 1 склянка (200 гр)
- кефір (2,5 %) — 1 склянка
- мука — 1 склянка
- сіль — дрібка
- сода — 1 ч.л.
- какао — 1 ст.л.
- яйце — 1 шт.
- олія — 3 ст.л.
крем:
- вершкове масло — 250 г
- згущене молоко — 250 мл
начинка:
- банан — 1 шт
декор:
- шоколадна посипка
- кокосова стружка
Приготування:
Почнемо приготування торта з тіста для коржів. Отже, у миску вбиваємо 1 яйце, додаємо щіпку солі і починаємо його збивати. Буквально через пів хвилини всипаємо частинами склянку цукру, інформує Ukr.Media.
Після того як всипали весь цукор, продовжуємо збивати яєчну масу ще хвилину. Маса посвітлішала, тепер сюди вливаємо 3 столові ложки рослинної олії без запаху і з'єднуємо її за допомогою міксера.
Далі в іншу ємність вливаємо склянку кефіру та всипаємо 1 ч.л. соди без гірки. Добре перемішуємо віночком і виливаємо в яєчну суміш. Перемішуємо.
І нам залишається додати в тісто борошно та какао. Обов'язково їх просіюємо. Нам потрібна склянка борошна (це приблизно 170 г) та 1 ст.л. какао. З'єднуємо сухі інгредієнти з рідкими та тісто для шоколадного бісквіту готове.
Для приготування такого тіста не потрібні ваги, все вимірюється склянками, рецепт дуже простий і з ним впорається кожна господиня.
Тепер все тісто переливаємо у форму (форма на 20 см). Дно застеляємо пергаментним папером, клацаємо бічну панель і зайвий папір відрізаємо. Також цей бісквіт можна випікати і в силіконовій формі, при цьому не забуваємо дно змастити вершковим маслом. Боки форми змащувати не потрібно, щоб тісто при випіканні могло схопитися за стінки та краще піднятися.
Форму з тістом трохи потрусимо, щоб позбавитися бульбашок повітря і відправляємо випікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. А поки що приготуємо крем. Він дуже простий і готується всього з двох інгредієнтів — вершкового масла та згущеного молока.
У миску кладемо 250 г м'якого вершкового масла і збиваємо його до пишності близько 2-х хвилин. Далі вливаємо 250 мл згущеного молока і збиваємо ще 2 хвилини.
Пройшло 35 хвилин. Готовність бісквіта перевіряємо дерев'яною шпажкою, на виході вона має бути сухою та чистою. Дістаємо бісквіт з духовки, даємо постояти йому у формі 5 хвилин, потім витягаємо його з форми, знімаємо папір для випічки і залишаємо його на решітці до остигання.
Тепер розрізаємо корж на 2 частини. Обов'язково зрізаємо шапочку, щоб коржі були рівними.
Приступаємо до збирання торта. На тарілку кладемо перший корж, промазуємо його кремом. За бажанням як начинку кладемо банан, нарізаний на кружечки. Щоб наступний корж не з'їжджав із банана, обмазуємо його трохи кремом. Кладемо корж і обмазуємо торт кремом з усіх боків.
Як декор можна використовувати подрібнену крихту бісквіта, який ми зрізали зверху, можна присипати шоколадом, залити глазур'ю.
А ще перевага цього торта в тому, що йому не потрібно давати час на просочення. Бісквіт виходить вологий, м'який, пористий і торт одразу можна подавати до столу.
Спробуйте приготувати самі і частіше балуйте свою сім'ю смачними десертами!
Залиште відповідь