Токсикологи розповіли, чи можна їсти блискучі та липкі мандарини

Мандарини гарні "від кісточки до шкірки". Теоретично корисно вживати не лише м'якоть, але й шкірку плоду. Щоправда, для цього потрібно правильно обрати цитрусові, інформує Ukr.Media.

Токсикологи розповіли, як за зовнішнім виглядом визначити якість мандаринів.

За словами лікарів, у хороших фруктів шкірка може бути як матовою, так і блискучою. Перший варіант (при якому допускається легкий, ненав'язливий блиск) — це природний вигляд плодів.

Якщо мандарини здаються лакованими, то значить, що їх обробляли фунгіцидами. Виняток становлять лише клементини — вони глянцеві від природи.

Фунгіциди вважаються відносно безпечною хімічною речовиною. Їхні сліди змиваються гарячою водою.

Як мити: потримайте під окропом кілька секунд, після промийте під проточною водою. Ще спосіб: змішайте по столовій ложці лимонного соку та оцту, залийте склянкою води. У цьому розчині замочіть плоди на 10 хвилин або розпиліть за допомогою пульверизатора. Після промийте під проточною водою, пояснили спеціалісти.

Ще мандарини бувають липкими. Це наслідок газації: недозрілі плоди обробляють етиленом. Це ще одна причина завжди мити фрукти.

Джерело