Спред, маргарин та вершкове масло: яка між ними різниця за властивостями та користю

Дієтологи розповіли, чим відрізняються спреди, вершкове масло та маргарин, і що з них по-справжньому корисне. Вершкове масло — традиційний продукт із тваринного молока. Спреди і маргарин складаються з рослинних жирів з додаванням молока — це якісний продукт, який за смаком і виглядом не відрізняється від вершкового масла, але з підвищеною поживною цінністю, пояснили експерти, інформує Ukr.Media.

Склад у спредів та маргарину приблизно однаковий. Їх виготовляють з рослинної олії (рапсової, соняшникової чи пальмової) з додаванням молочного жиру у різній пропорції, від 0 до 50%. Спреди від маргарину відрізняються тим, що вони м'якіші та пластичніші, повністю не застигають навіть у холодильнику. Вони відмінно підходять для приготування бутербродів, але не годяться для смаження та випікання через те, що погано переносять високі температури та розшаровуються на фракції, наголосили фахівці. Маргарин містить менший відсоток молока, іноді його повністю замінюють риб'ячим жиром, тому він твердіший і відмінно підходить для випікання та смаження.

До того ж, рослинні спреди не містять холестерину, але багаті на ненасичені жирні кислоти і менш калорійні, ніж оригінал.

Джерело