Курка — один з найдоступніших продуктів, який дає тривале насичення і багато білка. Родзинка рецепта в тому, що замість звичного панірування (яйця, борошно, панірувальні сухарі) використовується майонез — він і допомагає сухарям прилипнути до курячої грудки, а також робить її смак більш насиченим, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- грудка куряча — 2 шт.
- сіль — за смаком
- перець чорний мелений — за смаком
- сухарі панірувальні — 1 склянка
- сир твердий тертий — 3/4 склянки
- петрушка свіжа — 1 ст.л.
- олія оливкова — 2 ст.л.
- майонез — 1/4 склянки
- лимон — за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 220 градусів. Застеліть деко пергаментним папером.
Обсушіть курячу грудку паперовим рушником і розріжте кожну навпіл, щоб всього вийшло 4 шматки. За допомогою молотка для м'яса відбийте курку до товщини приблизно 6 мм. Приправте сіллю та перцем.
У неглибокій мисці змішайте панірувальні сухарі, сир, петрушку, 1/2 ч.л. солі та 1/2 ч.л. перцю. Додайте олію і ретельно перемішайте. Всі частини курки змастіть майонезом, обваляйте в паніровці та викладіть на деко. Запікайте 15-20 хвилин, перевернувши один раз посередині приготування.
Подавайте в гарячому вигляді з соусом і гарніром на свій смак. За бажанням на курку можна викласти пару кружечків лимона.
Залиште відповідь