Смак погіршать і шлунку зашкодять: 4 добавки, які не треба поєднувати з кавою

Кава відрізняється неймовірною дружністю: вона чудово поєднується з цукром і корицею, з молоком, вершками, лимоном, навіть вершковим маслом. У кожного свій рецепт цього бадьорого напою. Але, на думку дієтологів, є добавки, з якими не варто поєднувати каву, інформує Ukr.Media.

4 інгредієнти, які не варто додавати до кави:

Сиропи

У кав'ярнях можна знайти сиропи на будь-який смак: від найпоширеніших — наприклад, з ароматом ванілі чи лісового горіха, до дуже незвичайних — жасмину, лаванди, рожевого перцю. Не має значення, який смак ви вибираєте, сироп перетворює напій на калорійну цукрову бомбу. Порція лате з такою добавкою замінює за енергетичною цінністю тарілку вівсяної каші, а користі приносить набагато менше.

Вершки тривалого зберігання

Вони можуть лежати в кухонній шафці тижнями, тому такі порційні вершки часто купують для офісних кухонь. Але в такому продукті цілий список консервантів, які не найкраще впливають на здоров'я: наприклад, фосфат натрію вважається досить шкідливим для серця.

Штучні підсолоджувачі

Калорій у них немає, але, за даними останніх досліджень, такі замінники збільшують потяг до солодкого і провокують порожнє вироблення інсуліну.

Згущене молоко

Забагато калорій та серйозна доза цукру — не найкращий початок дня. Пам'ятайте, що у двох чайних ложках згущеного молока 23 грами цукру та 130 калорій. Приблизно стільки ж у батончику шоколаду.

А це варто додати

Розкрийте смак вашого напою по-новому, скуштувавши ці поєднання.

Гірке какао

Переплетення ароматів кави та какао робить напій неймовірно насиченим, яскравим та ароматним. Така кава зарядить гарним настроєм на цілий день.

Спеції

Перець, кориця, імбир, мускатний горіх перетворять звичайну каву на вишуканий східний напій, який миттєво зігріє та подарує нові смакові враження.

Сіль

Так, не лякайтеся: сіль допомагає розкрити аромат кави, вона може «нейтралізувати» частину гіркоти, роблячи напій м'якшим. Просто висипте дрібку (приблизно ⅛ чайної ложки) у кавову гущавину перед заварюванням.

Джерело