«Щоб не отруїтися»: Продукти які категорично не можна зберігати в холодильнику

Мало хто знає, деякі продукти категорично не можна зберігати в холодильнику, інакше в них утворюються мікроби, здатні "вбити" людину, інформує Ukr.Media.

Важко уявити життя без холодильника, адже завдяки йому їжа довше зберігає свою свіжість. З появою цього дива техніки люди почали класти в нього все, що завгодно. Крім продуктів, дівчата зберігають у холодильнику навіть косметичні засоби. Тим не менш, деякі речі краще не класти в холод, якщо не хочете проблем.

Картоплю не можна тримати в холоді

Чомусь картоплю найчастіше складують саме у холодильнику, проте це неправильно і навіть небезпечно. Найкраще вибрати для зберігання сухе, темне та злегка прохолодне місце. Якщо ж переморозити картоплю, то це позначиться на її смакових якостях. При температурі нижче трьох градусів у бульбах утворюється глюкоза, яка обов'язково додасть солодощі. Також при варінні замороженої картоплі у ній утворюються канцерогени, небезпечні для організму людини.

Авокадо не можна класти в холодильник

Зазвичай, авокадо продаються незрілими. Не слід їх вдома прибирати в холодильник, інакше процес дозрівання зупиниться. У незрілому авокадо міститься персин — рослинний токсин, який дуже небезпечний для здоров'я. У великих дозах персин може спричинити задуху або викликати алергічну реакцію. Найкраще залишити плід у сухому місці, щоб він дозрів.

Цибулі не місце у холодильнику

Як і картопля, цибуля воліє лежати і чекати свого часу в темному, сухому і прохолодному місці, але не в холодильнику. Річ у тім, що при низьких температурах і високій вологості на неї швидко утворюється пліснява, яку на перший погляд може бути не видно. Зате вона здатна просто нашкодити людині. Попри схожість зберігання, картоплю і цибулю краще тримати подалі один від одного, інакше вони швидко зіпсуються.

Імбир краще не класти в холодильник

В імбирі міститься велика кількість вологи, тому при попаданні в холодильник на ньому швидко починає утворюватися пліснява. Навіть якщо ви зріжете плями зверху, це не допоможе, адже токсини вже проникнуть усередину продукту. Якщо з'їсти такий імбир можна запросто отруїтися або отримати ниркову недостатність.

Рису не місце у холоді

Готовий рис в жодному разі не можна тримати в холодильнику більше доби. Цей продукт дуже швидко покривається пліснявою, що може призвести до отруєння. Краще зварити невелику порцію рису, щоб з'їсти за один раз. Так ви зможете мінімізувати ризики для організму та отримаєте користь від цього продукту.

Джерело