Що робити, якщо недоварилися макарони, як виправити страву

Макаронні вироби вражають різноманітністю сортів. Для кожного їх виду встановлено певний час варіння. Наприклад, італійські макарони готуються довше, ніж вітчизняні, якщо це не «аль денте» — недоварені спагеті (і це теж цілком їстівна страва), інформує Ukr.Media.

Скільки варити макарони різних видів

  • Стандартні вироби з твердих сортів пшениці: 7-10 хвилин;
  • Цільнозернові макарони: 7-10 хвилин;
  • Спагеті: 8-12 хвилин;
  • "Гнізда": 5 хвилин;
  • "Зірочки" для курячого супу: 4 хвилини;
  • Яєчна локшина: 9-10 хвилин;
  • Локшина домашнього приготування: 5 хвилин;
  • "Трубочки": 13 хвилин;
  • "Бантики": 11 хвилин;
  • "Мушлі": 8 хвилин.

Щоб дізнатися, зварилися макарони чи ні, досить потикати в них виделкою. Зубчики столового приладу легко входять в тісто. Якщо на вилці залишається крохмаль або шматочки макаронини, то вони занадто переварені.

Насправді, страва вважається правильно приготованою, якщо всередині вироби залишилися злегка сируватими. Такі макарони легко змішуються з соусами, які вигідно відтіняють їх смак. Їх не потрібно промивати водою з-під крана і приправляти вершковим маслом.

Кулінарний лайфхак

"Аль денте" не планувалося, а гарнір не зварився? Можна виправити декількома способами. Найпростіший — залити макарони новою порцією окропу і доварити, але тоді вони можуть розваритися. Досвідчені кулінари радять перекласти вироби на сковороду, полити соусом і залишити на кілька хвилин, просочуватися. Якщо всередині макарони виявилися занадто жорсткими, то їх можна потушкувати з соусом.

Джерело