Курячі яйця заведено вважати обов'язковим інгредієнтом млинцевого тіста, інформує Ukr.Media.
Але знайте: насправді, приготувати гарні млинці можна і без цього продукту.
Більше того, заміна яєць іншим компонентом може зробити смак млинців цікавішим.
Млинці вийдуть ніжними, повітряними і неймовірно апетитними.
Отже, чим саме варто замінити яйця в млинцевому тісті?
Що додати в млинцеве тісто замість яєць?
Виявляється, ідеальною альтернативою звичним курячим яйцям є… сметана.
Але не будь-яка! Підійде тільки той кисломолочний продукт, жирність якого становить щонайменше 20 відсотків.
Крім того, додавати в основу для млинців можна тільки сметану кімнатної температури.
Але скільки жирного продукту класти в тісто? Запам'ятайте просту формулу: одна столова ложка сметани замінює одне яйце.
Якими вийдуть млинці зі "сметанного" тіста
Страва вийде по-справжньому повітряною і м'якою.
Немає сметани? Тоді додайте в млинцеве тісто майонез!
Боїтеся, що млинці стануть занадто жирними? Тоді використовуйте… банан! Половинка м'якоті цього фрукта з легкістю замінить одне яйце.
Звісно, перед додаванням у млинцеве тісто бананову м'якоть треба перетворити на кашку. Банан додає вологості, солодкості та допомагає зв'язати інгредієнти завдяки пектину. Млинці з бананом будуть мати банановий присмак.
Залиште відповідь