Багато хто ділить продукти харчування тільки на дві групи — корисні та шкідливі. Але такий категоричний поділ робить раціон менш різноманітним, посилює тривогу та сприяє вибудовуванню нездорових стосунків з їжею. Тому не варто демонізувати або, навпаки, ідеалізувати певну їжу. Важливо розуміти, що всі продукти мають як переваги, так і недоліки, і навіть корисна їжа за надмірного споживання може спричинити проблеми зі здоров'ям. Експерти розповіли про корисні продукти та напої, з якими краще не переборщувати, інформує Ukr.Media.
Зелений чай
Мільйони людей вважають зелений чай дуже корисним напоєм, багатим на антиоксиданти, які покращують роботу мозку, нормалізують артеріальний тиск, покращують стан шкіри тощо. При цьому в зеленому чаї міститься дуже багато кофеїну і танінів, які при надмірному споживанні можуть негативно вплинути на нервову систему і якість сну. До того ж, надлишок танінів здатен спричинити проблеми зі шлунком.
Часник
Часник відомий своїми корисними властивостями, але й у нього є й недоліки. У часнику міститься сірководень, здатний сповільнити роботу мозку і надати вашій шкірі досить неприємного і різкого аромату, який ви будете виділяти протягом декількох днів. Тож, навіть якщо ви великий шанувальник часнику, не варто з'їдати більше однієї середньої головки цієї рослини на день.
Свіжовичавлені фруктові соки
Свіжовичавлені фруктові соки дуже смачні і містять велику кількість важливих для організму вітамінів. Але через те, що соки багаті кислотами і цукром, вони не дуже корисні для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і тих, хто перебуває в групі ризику розвитку цукрового діабету.
Червоне м'ясо
Червоне м'ясо — багате джерело білка, заліза, міді, цинку та інші корисних мікроелементів, тому повністю виключати його з раціону не рекомендується. Однак надмірне споживання червоного м'яса теж не принесе вам нічого доброго. Через високий вміст насичених жирів і натрію червоне м'ясо значно збільшує ризик розвитку раку та серцево-судинних захворювань.
Чорнослив
Чорнослив може стати чудовою альтернативою шоколадкам і цукеркам для тих, хто намагається скоротити споживання цукру. Він допомагає нашому організму боротися з несприятливими умовами довкілля, запобігає втраті кісткової маси у жінок старше 50 років і знижує ризик розвитку деяких видів раку. Але під час вживання чорносливу треба знати міру. На день можна з'їдати не більше 5-6 плодів, інакше розлад шлунка вам гарантовано.
Залиште відповідь