Вибираємо алкоголь до новорічного столу так, щоб з ранку не було болісно боляче. Відразу обмовимося, що йдеться про ту кількість випитого, від якого похмілля взагалі можливо, інформує Ukr.Media.
1 місце (найсильніше похмілля) — коктейлі з газованою водою
"Ром-кола", "горілка — кола", всілякі варіанти сиропів з шампанським, відкривають двері в огидну країну похмілля, набагато швидше за всіх інших. Так як напої такого роду самі по собі досить солодкі, то випивають їх багато. Діоксид вуглецю ("бульбашки"), завдяки якому напій стає газованим, додають гарантії наявності похмілля на ранок.
2 місце — солодкі коктейлі
При інших рівних, при вживанні напоїв на кшталт "Піна Колади" і "Мартіні з вишневим соком" теж будьте готові з ранку просити розсолу. Причина прихована в їх смаку. Алкоголь ви часто не відчуваєте і можете випити досить багато таких напоїв. Особливо небезпечні подібні "експерименти" в нічних клубах.
3 місце — шампанське, ігристі вина
Причиною цьому — все ті ж "бульбашки", через які спирт швидше потрапляє в кровотік. Однак напій в чистому вигляді менш небезпечний, ніж всі варіанти коктейлів на його основі.
4 місце — бурбон
Дослідник Дамаріс Рохсеноу з Університету Брауна і його колеги встановили, що в бурбоні в 37 разів більше шкідливих сполук, ніж у горілці. Серед них такі небезпечні речі, як ацетон, ацетальдегід, дубильні речовини та фурфурол.
5 місце — бренді
Експерти Національного центру Лондона, які спеціалізуються на неврології та нейрохірургії, за підсумками досліджень зробили висновок про збільшення шкідливих речовин зі збільшенням терміну витримки напою. А невитриманий бренді нерідко виявляється просто неякісним — в особливій групі ризику ті напої, які продаються в неспеціалізованих торгових точках.
6 місце — віскі
Віскі складається не тільки зі спирту і води, але і містить безліч всіляких добавок, олій. Ці "інгредієнти" дають навантаження на печінку, а також роблять похмілля більш важким. До слова, у токсикологів віскі вважається алкоголем того ж класу, що і неякісний самогон.
7 місце — абсент, самбука
Ще одні "рекордсмени" за рівнем шкідливих сполук. Однак у них є невелика своєрідна перевага перед віскі. У якийсь момент вечора ці напої банально набридають — самбука починає здаватися нудотно, а від абсенту у присутніх починає дерти в горлі. Всьому виною реакція сполук, які є в складі абсенту і самбуки, на нагрів. Адже обидва ці напої найчастіше підпалюють перед вживанням. І так — у якусь мить і це "шоу" стає нецікавим.
8 місце — ром
Найбільш "безпечним" видом рому є світлий. Далі — золотистий, і вже на останньому місці — темний. Вся справа в кількості шкідливих добавок. Однак складність складу ніяк не впливає на частоту підробок: підробляють всі види.
9 місце — джин
В цьому напої, так само як і будь-якому іншому, потрібно дивитися на склад настільки ж уважно, як і на термін придатності кефіру. Одна найменша помилка може обернутися огидними наслідками. Варіацій рецепта існує безліч, проте потрібно звернути увагу на вид спирту, який використовується в напої: чим вище якість — тим краще (в ідеалі — ступеня "альфа", в крайньому разі — "люкс"). Крім того, в ньому повинні бути "екстракти натуральних" (далі залежить від фантазії виробників — від ягід до частинок дерев).
Останнє місце — горілка
Знову ж таки, ми говоримо про горілку високої якості, склад якої зводиться практично до двох складових — спирту високої якості і води. Все інше, на жаль, горілкою можна назвати насилу. "Отрута" — ось, мабуть, найкраще найменування продукту з довгим складом і безліччю хімічних сполук в неї.
Залиште відповідь