Равлики, сало в шоколаді та інші кулінарні принади Львова

Львів є не тільки культурною столицею Західної України, але й гастрономічною, де унікальним є поєднання давніх кулінарних традицій, напрацьованих впродовж віків львівською та галицькою, карпатською та бойківською, польською та австрійською, єврейською та вірменською кухнею, звичаями та уподобаннями різних народів та етносів, які століттями проживали та проживають зараз у Львові та його окрузі. Національні українські бренди на кшталт львівського пива, львівського шоколаду та неперевершеної за смаком львівської кави відомі далеко за межами нашої держави, проте в елітних ресторанах Львова, таких як Чорноморка, відвідувачів чекають справжні кулінарні шедеври, які можна скуштувати тільки у Львові.

Гастрономічно-туристична подорож Львовом

За свідченням кулінарних гурманів на сьогодні на території Львова та в його недалеких околицях на гостей очікують більше як півтори тисячі ресторанів, більшість яких є не просто звичними закладами громадського харчування, де смачно нагодують кожного відвідувача, але й справжніми музеями та храмами кулінарної майстерності з унікальним меню наїдків та вишуканої випивки. Подорожуючих Львовом туристів та гостей міста очікують справжні гастрономічні та кулінарні пригоди з відвідинами концептуальних ресторанів, дегустаційними залами, де зустрічаються давні історії та легенди міста Лева та сучасні українські традиції, оскільки:

  • тільки у Львові є Театр пива, де кожен відвідувач може скуштувати розлите в його присутності справжнє львівське пиво в поєднанні з чіпсами, приготовленими з тоненької свинячої шкіри та спробувати смак карамелізованого пивного солоду;
  • тільки у львівському Музеї сала відвідувачам запропонують скуштувати сало в шоколаді в поєднанні з унікальною настоянкою – «салогонкою». Відвідувачів музею чекають страви, приготовлені з використанням 14 різновидів нашого національного продукту – українського сала;
  • тільки у Львові в середньовічному ресторані «П’яте підземелля» можна спробувати більше 30 різновидів наливок, приготовлених за давніми секретними рецептами монахів.
  • також найкращі сніданки у Львові можна спробувати у закладі Чорноморка.

Де у Львові можна скуштувати равликів

Для того, щоб скуштувати равликів, не обов’язково їхати до Франції, їх можна замовити у відомому львівському ресторані «Чорноморка», меню якого включає величезну кількість страв з риби, включно з форшмаком з форелі, оселедцем матіас слабого посолу та олів’є з креветками.

Для тих, хто не бажає сидіти в ресторані в очікуванні замовлення можлива доставка устриць (французьких, голландських та українських) чи інших блюд до місця, вказаного замовником.