Коли ранок прохолодний, і ви шукаєте напій з кофеїном, щоб почати свій день, замість того, щоб тягнутися до звичайної кави, поміркуйте про те, щоб вибрати чашку гарячого зеленого чаю, а не каву, інформує Ukr.Media.
Зелений чай був популярним напоєм протягом століть. Його хвалили за його властивості, які при регулярному вживанні приносять користь для загального стану здоров'я людини. Популярний напій рекламується як джерело здоров'я, який надає ряд позитивних ефектів на імунну і травну системи, сприяє здоровому рівню цукру в крові і допомагає знизити небажану масу тіла.
Історія появи традиції пити чай
Напій датується 2737 р. до н.е., коли китайський імператор Шеньнун випадково додав лист мертвої рослини до киплячого водяного котла.
Кажуть, що він знайшов смак приємним і поклав початок тенденції, яку могли собі дозволити тільки найбагатші люди. У 800 році нашої ери китаєць на ім'я Лу Юй написав дуже докладні інструкції з приготування зеленого чаю.
Користь зеленого чаю
Зелений чай вже давно вивчався і досліджувався щодо ряду переваг, які дає напій. Одна кружка зеленого чаю містить значну кількість:
- Кальцію;
- Заліза;
- Калію.
Щоденне вживання ароматної рідини також дає вашому тілу безліч антиоксидантів, званих поліфенолами. Ці антиоксиданти допомагають боротися з вільними радикалами, які часто призводять до раку. Вони також допомагають боротися з окислювальним стресом, який може призвести до погіршення здоров'я та передчасного старіння.
Кажуть, що зелений чай має протиракові властивості. І докази показують ефективний захист від ряду різних видів раку, включаючи рак молочної залози, легенів, шкіри та шлунку, і це лише деякі з них.
Це також допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, поліпшити здоров'я серця, зменшити запалення і допомогти у втраті ваги. Були деякі докази того, що регулярне вживання зеленого чаю також може допомогти поліпшити роботу мозку.
Зелений чай і кишечник
Так що ж робить зелений чай корисним для здоров'я кишечника? Нещодавно було проведено кілька досліджень, що вивчають вплив зеленого чаю на здоров'я кишечника.
Одне дослідження, опубліковане в "журналі харчової біохімії", показало, що на додаток до інших переваг зеленого чаю для здоров'я, регулярне споживання сприяє виробленню здорових кишкових бактерій. Крім того, дослідження виявило докази того, що вживання зеленого чаю допомагає при «дірявому кишечнику» — стані, при якому проникність стінок кишечника збільшується.
Інше дослідження, опубліковане в журналі Frontiers in Immunology, показало, що побічний продукт здорових кишкових бактерій, які процвітають при вживанні зеленого чаю, допомагає знизити реакцію організму на харчову алергію шляхом природного придушення певної групи імунних клітин.
Залиште відповідь