Радянський кулінарний лайфхак: навіщо додавати оцет в тісто для пельменів

Пельмені люблять всі без винятку. Особливо вони популярні в північних країнах. Але і в наших широтах їх часто можна зустріти на столі. Пельмені ситні, а готувати їх вкрай просто, інформує Ukr.Media.

Дуже важливий момент в приготуванні пельменів — вдале тісто. Якщо ви його зробите забитим, тоді доведеться довго варити і потім жувати пельмені. А м'яке тісто надто швидко розварюється. Тоді теж не добитися ідеальної страви. Тому тримайте одну невелику хитрість.

Що знадобиться:

  • оцет — 1 столова ложка,
  • яйце — 1 штука,
  • сіль — 1 чайна ложка,
  • вода — 250 грамів,
  • борошно — 450 грамів,
  • олія — 2 столові ложки.

Як готувати

Спершу необхідно нагріти воду. У миску вбийте яйце, влийте оцет, олію і посоліть рідину.

Змішайте всі складові до однорідності. Вилийте воду в суміш. При постійному помішуванні всипаємо борошно, яке обов'язково просіяти. Замісіть тісто і сформуйте тісто.

Перекладіть тісто в кульок і відправте в холодильник на 30 хвилин.

В результаті у вас буде шикарне тісто, з якого можна формувати пельмені. Воно не буде липнути і дуже еластичне.

Головний плюс полягає в тому, що у тіста нейтральний смак і ніщо з продуктів не домінує. Присмаку оцту не відчувається.

Джерело