Пухнасті, м’які сирні кролики: готуються просто і швидко. Незвичайний рецепт на Великдень

Випічка Великодня — це не тільки паски, це ще й різні види печива, які доповнять Великодній стіл. Пропонуємо рецепт простого, але дуже смачного сирного печива. Форма печива може бути будь-якою, проте ідеальний варіант для Великодня — милі кролики або зайчики, для виготовлення яких буде потрібна спеціальна форма, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 200 г нежирного сиру;
  • 75 г цукру;
  • 50 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 400 г борошна;
  • 1 пачка розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 60 г вершкового масла;
  • 75 г цукру + 1 пачка ванільного цукру.

Приготування:

У великій мисці з'єднайте сир, цукор, молоко, яйце, олію та ванільний екстракт. Перемішайте всі інгредієнти, щоб одержати однорідну масу.

Частками введіть борошно, змішане з розпушувачем і щіпкою солі, і замісіть однорідне тісто.

Присипте тісто борошном і розкотіть у пласт товщиною близько 1 см. Виріжте печиво відповідною формою.

Викладіть заготовки на лист, вистелений пергаментним папером, і змастіть розтопленим вершковим маслом (невелику кількість масла необхідно залишити).

Випікайте печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Гаряче печиво змастіть розтопленим вершковим маслом, що залишилося, і присипте цукром.

Печиво виходить дуже м'яким та смачним, така випічка стане чудовим доповненням Великоднього столу.

Джерело