Іноді, з різних причин, у нас немає можливості випікати в духовці, а приготувати який-небудь десерт, наприклад, маффіни дуже хочеться. Насправді можна обійтися і без духовки, скориставшись лише плитою, інформує Ukr.Media.
Десерт в сковороді вийде нітрохи не гірше, та до того ж і на порядок швидше.
Інгредієнти:
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 90 г;
- молоко — 120 мл;
- апельсиновий сік — 120 мл;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- борошно — 240 г (або якщо хочете як у нас шоколадні — 200 грамів борошна та 40 грамів какао);
- ванільний цукор — 5 г;
- розпушувач — 5 г;
- цедра половини апельсина
Приготування:
До яєць додаємо цукор і добре все збиваємо до пишної піни. Потім по черзі додаємо в тісто молоко, сік, масло і сипучі інгредієнти, ще трохи збиваємо і отримуємо досить рідке тісто.
Нарешті додаємо в тісто фінальні інгредієнти, в нашому випадку це терта цедра апельсина, також це можуть бути і спеції або будь-які ягоди та інше. Для зручності подальшої роботи переливаємо тісто в ємність з носиком.
У досить глибоку сковороду ставимо формочки з кексиками та наливаємо воду десь до середини форм. Закриваємо сковороду кришкою та вмикаємо середній вогонь. Варімо кекси до готовності, якщо вода википить скоріше, ніж вони приготуються — просто додайте ще води.
Ось і все, тепер залишилося тільки прикрасити кекси, для цього можна використовувати цукрову пудру, посипання, розтоплений шоколад або будь-який крем.
Залиште відповідь