За цим рецептом можна дуже просто і швидко приготувати домашні пончики, які при смаженні вбиратимуть мінімум жиру. Обов'язково спробуйте, виходить дуже смачно!
Інгредієнти:
- вода — 100 мл;
- цукор — 2 ст.л;
- дріжджі — 1 ст.л;
- молоко — 150 мл;
- сіль — 0.5 ч.л;
- борошно — 380 гр;
- вершкове масло — 1 ст.л;
- олія для смаження.
Приготування:
До теплої води додайте цукор та дріжджі. Добре перемішайте та залиште на 10 хвилин. Додайте до дріжджів молоко, частинами введіть борошно, додайте сіль, вершкове масло і замісіть однорідне пружне тісто, інформує Ukr.Media.
Накрийте ємність із тістом харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться у розмірах у кілька разів.
Розділіть тісто на 12 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку. Накрийте плівкою заготовки і залиште в теплому місці на 20 хвилин.
З підготовленого тіста сформуйте пончики.
Обсмажуйте пончики в розпеченій олії до золотистого стану.
Оформіть пончики шоколадом або посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Залиште відповідь