Продукти, які потрібно їсти жінкам після 50 років, щоб рідше хворіти

Відомо, що жінки живуть довше чоловіків, але при цьому і хворіють частіше. Згідно з новим дослідженням вчених Університету Джорджії (США), вікові захворювання жінок можна відтягнути завдяки вживанню яскравих овочів і фруктів, таких, як, капуста, шпинат, кавун, болгарський перець, помідори, апельсини і морква, інформує Ukr.Media.

Річ у тім, що рослинні пігменти, що містяться в фруктах і овочах, особливо важливі для здоров'я очей і мозку. Наприклад, дві третини випадків дегенерації жовтої плями і деменції в світі припадає на жінок.

"На жінок припадає майже 80% всіх аутоімунних захворювань, що зустрічаються. Через цю вразливість жінки потребують додаткової профілактичної допомоги", — Біллі Хаммонд, професор Франклінського коледжу мистецтв і наук Університету Джорджії

Одна з біологічних причин цієї вразливості пов'язана з тим, що жіночий організм, на відміну від чоловічого, має тенденцію до накопичення вітамінів і мінералів. Але основний запас корисних речовин концентрується в жирових відкладеннях, це пов'язано з функцією дітонародження.

Через такий нерівномірний розподіл таким життєво важливим органам, як мозок і очі, дістається менше корисних речовин, що піддає жінок більшому ризику дегенеративних проблем. Заповнити дефіцит можна споживанням природних пігментів — каротиноїдів, якими багаті яскраві овочі і фрукти, при цьому жінкам потрібно з'їдати їх чим більше, тим краще.

"Чоловіки і жінки споживають приблизно однакову кількість цих каротиноїдів, але потреби жінок набагато вищі", — вважає Біллі Хаммонд.

В цілому, каротиноїди можна вживати з їжею у вигляді БАДів, проте лікарі рекомендують отримувати ці речовини в продуктах, так вони легше засвоюються.

Джерело