Продукти, які не бажано вживати при ангіні

Вживання звичних продуктів може ускладнити стан здоров'я при наявності деяких захворювань. Зокрема мова йде про ангіну. Медики рекомендують на період лікування обмежити, або зовсім відмовитися від вживання деяких продуктів, інформує Ukr.Media.

При ангіні у людини з'являється першіння та біль у горлі, утрудняється дихання і ковтання. Так само ангіна практично завжди супроводжується підвищенням температури та кашлем.

Для того, щоб виключити скупчення слизу в горлі та органах дихання, що найчастіше провокує розвиток запальних процесів, медики радять відмовитися від вживання молока і молочних продуктів.

Так само фахівці не радять при запаленні горла зловживати солодощами. Доведено, що хвороботворні мікроби найбільше воліють для розмноження саме солодке середовище. Прекрасним засобом у даному випадку стане мед.

На час хвороби слід повністю відмовитися від вживання гострої, кислої, солоної та пряної продукції, щоб уникнути подразнення слизової оболонки горла, і не допустити розвитку набряку.

Лимон і часник цілком вживати теж не потрібно, краще покласти часточку лимона в теплий чай. Занадто гаряче питво при запаленому горлі — так само неприпустиме.

Джерело