Продукти, які краще не нарізати, а натирати на тертці під час готування

При приготуванні багатьох страв необхідно подрібнити продукти. Одні використовують для цього ніж, а інші тертку. Якому же девайсу віддати перевагу? Швидше за все, саме терка переважає в більшості випадків. Її застосовують часто, але недостатньо. Давайте розглянемо всі моменти, де можна використовувати тертку. Які продукти належить терти, інформує Ukr.Media.

Яйця, зварені круто

Щоб салат вийшов смачним, бажано використовувати тертку при натиранні яєць, а не рубати їх ножем. Також терті варені яйця йдуть як гарнір або виступають в якості добавок до основних страв. Якщо не прикрасити салат тертим яйцем, він не виглядатиме вишукано і апетитно.

Шоколад

Хіба можна собі уявити щось більш пікантне, ніж тертий шоколад? А як прекрасно виглядає десерт з тертим шоколадом? Цей коричневий благородний відтінок здатний створити справжню феєрію і втілити в дійсність будь-яку шоколадну фантазію. Треться шоколад легко, але перед цим його краще покласти в холодильник для полегшення процедури.

Хліб

Іноді ми хочемо спробувати щось незвичайне. І його створити вкрай просто. Навіть скориставшись звичайним хлібом. Відмінне панірування виходить із сухарів, звичайних хлібних сухарів. Якщо хліб покласти в морозилку, то він теж затвердіє і його можна буде натерти. Потім дістаємо їх і смажимо на сухій сковорідці.

Вершкове масло

Якщо необхідно терте вершкове масло, тоді його теж заморожуємо, а потім тремо. Завжди в цьому випадку тісто виходить еластичне, м'яке. Рекомендуємо.

Цвітна капуста

Ви віддаєте перевагу вести здоровий спосіб життя? Тоді доведеться позбутися від деякої кількості вуглеводів в їжі. Прекрасний вихід — заміна рису і гречки на терту цвітну капусту. Проваріть її, п'яти хвилин буде достатньо.

Часник

Не на кожній кухні є прес для того, щоб видавлювати часник. Ну і не треба! Адже на звичайній тертці часник прекрасно треться.

Картопля

Терта картопля йде не тільки на деруни і всі подібні страви. Її використовують в якості додаткового інгредієнта, щоб посмажити яйця. Зрештою виходить ситна і смачна страва.

Морква

Найчастіше моркву труть, щоб кинути в заправку для борщу або засмажку для супу. Тільки не всім подобається морквина у вареному або смаженому вигляді — тоді подайте їм свіжу морквину!

Капуста

Не потрібно використовувати шатківницю. Просто натріть капусту — так навіть краще. Її можна кинути в салат, зробити закваску або додати в іншу страву.

Імбир

Правильніше за все терти імбир на тертці. На дрібній тертці. У тертому вигляді імбир віддає всю свою користь ще більше.

Редиска

У багатьох салатах присутній редиска. І вони стануть ще смачнішими, якщо її натерти на тертку.

Огірочок

Хіба можна собі уявити салат без огірочків? Соковитих, зелених і ніжних? У середземноморських салатах завжди присутні огірки. Неодмінно. Якщо підвести риску, то можна відзначити, що при натиранні економиться час. І соку у тертих овочів завжди більше.

Джерело