Правила чайного етикету: чи можна їсти лимон з напою

Основні правила, яких потрібно дотримуватися, якщо вас запросили на чаювання, інформує Ukr.Media.

  • Завжди залишайте пару сантиметрів склянки незаповненими, щоб зручно було розмішувати цукор, наприклад. На питання "Що, країв не бачите?" відповідайте, що дивитеся в майбутнє і бачите перспективу додавання цукру, молока, кориці і т. д.
  • Не розбавляйте гарячий чай водою і не дуйте на нього. Для охолодження напою існують кубики льоду і пара хвилин очікувань.
  • Кусковий цукор кладіть в чай щипчиками, а розсипний — спеціальною ложкою. Не своєю!
  • Розмішуйте цукор беззвучно, не дзвенячи ложкою. А після ложку обов'язково потрібно вийняти і покласти на блюдце. Не можна пити чай з кухля з ложкою, і з ложки теж не можна.
  • Беріть скибочку лимона вилочкою. Можна залишити його в чашці, можна видавити ложкою і покласти на блюдце. На превеликий жаль, ці скибочки не призначені для того, щоб їх їсти. Але вдома можна!). Позбавити себе такого задоволення — недозволена жорстокість.
  • Тримайте чашку за вушко, не просмикуючи в нього вказівний палець і не відстовбурчуючи мізинець. Не піднімайте чашку разом з блюдцем.
  • Не сьорбайте!
  • Не залишайте на чашці сліди від жирних губ, шоколаду або помади. Є сенс промокнути рот серветкою, якщо ви їсте тістечко.

Джерело