Можна заготовити полуницю просто в цукрі — і вона спокійно простоїть рік, інформує Ukr.Media.
Крім полуниці, можна взяти будь-яку іншу ягоду. Пропорція також дуже проста: 1: 1 ягода до цукру. Заготовлювати слід тільки свіжозібрану ягоду. Очистіть полуницю від плодоніжки.
І пересипте, шар за шаром, полуницю цукром. Залиште трохи цукру (близько 6-10 ст. л.)для того, щоб насипати безпосередньо в банки.
У такому вигляді полуницю залиште на 3 години. Раз в пів години перемішуйте. Вона дасть сік, і цукор розчиниться.
Перекладіть полуницю у власному соку в чисті, сухі банки. Зверху також насипте цукор.
Закрийте кришками і закрутіть банки.
Готові баночки з полуницею слід зберігати в темному, прохолодному місці до року. Можна зберігати в погребі або на нижній полиці холодильника.
Залиште відповідь