Пісні котлетки з червоної сочевиці, з такою стравою і м’ясо не потрібно

18 березня 2024 року починається Великий Пост, тому настав час поповнити свою кулінарну книгу смачними та простими рецептами, які не містять продукти тваринного походження. Ситний збалансований обід з високим вмістом білка можна приготувати із червоної сочевиці та овочів. Котлетки із сочевиці мають дуже цікавий смак. Така страва урізноманітнить щоденне пісне меню, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • червона сочевиця — 200 гр;
  • білокачанна капуста — 240 гр;
  • цибуля — 1 головка;
  • часник — 5 зубчиків;
  • солодка картопля — 1 шт;
  • панірувальні сухарі — 50 гр;
  • сік половини лимона;
  • петрушка — маленький пучок;
  • імбир натертий — 1 ч.л;
  • розпушувач — 1 ч.л;
  • сіль — 1 ч.л;
  • кмин — 1 ч.л;
  • кайенський перець — 1 ч.л.

Приготування:

Попередньо промийте та замочіть червону сочевицю на кілька годин. У великій мисці з'єднайте нашатковану капусту, натерту солодку картоплю, подрібнені цибулю та часник, натертий свіжий імбир.

Додайте до овочів розпушувач, усі спеції та добре перемішайте інгредієнти.

Обсмажте овочі в невеликій кількості олії, в процесі приготування овочів додайте до сковороди сочевицю. Продовжуйте обсмажувати до готовності сочевиці.

Зніміть сковороду з вогню та додайте до інгредієнтів сік половини лимона та подрібнену зелень петрушки. Додайте до інгредієнтів панірувальні сухарі та ретельно перемішайте.

З отриманої маси сформуйте невеликі биточки або котлетки і обсмажте їх у розпеченій олії з двох сторін до золотистої скоринки.

Подавайте ситну та неймовірно смачну страву до столу гарячими.

Джерело