Часом будь-яка господиня може зіткнутися з тим, що пельмені або вареники лопаються в процесі варіння, "випускаючи" смачну начинку в окріп, інформує Ukr.Media.
Це може зіпсувати страву.
Як виявилося, причина криється зовсім не в якості напівфабрикату: в більшості випадків ми просто допускаємо помилки в процесі готування.
Про які недоліки варто пам'ятати?
Правильно підготуйте воду
Готувати напівфабрикат в холодній воді не варто, тому потрібно довести рідину до кипіння. Після цього не забуваємо ввести потрібну кількість солі.
Лише після цього в каструлю ми відправляємо пельмені або вареники.
Помішування
Пельмені або вареники можуть злипнутися, в результаті чого страва буде зіпсована. Тому досвідчені кулінари рекомендують не забувати перемішувати страву відразу.
Тривалий процес обробки
Напівфабрикати не можна варити довго. Якщо перевищити зазначені виробником норми варіння, то тісто просто лопне.
Тому завжди стежте за тим, скільки часу потрібно для готування.
Обсяг
Пельмені і вареники не варто готувати в малій кількості води. Це негативно позначиться на їх якості. Тому стежте за тим, щоб напівфабрикати відчували себе вільно.
Стакан води
Якщо ви хочете, щоб пельмені однозначно зберегли форму, а також вийшли більш соковитими, то варто знати про одну хитрість. Після того, як пельмені закиплять в перший раз, не забудьте влити додатковий стакан холодної води.
Залиште відповідь